Patron Župe 2024. - Drugi dan trodnevnice


Drugi dan trodnevnice u čast našim zaštinicima sv. Petru i Pavlu, predvodio je vlč. Sandro Jurešić, kapelan u župi Odžak. Kao i u prvom danu slavlju je prethodio sakrament ispovijedi i svečana procesija s molitvom krunice u obilasku naše crkve. Crkvu smo u procesiji obišli tri puta, što je starina naši otaca i praotaca, o Patronu župe obići hram Božji tri puta u čast Presvetom Trojstvu. 
N kraju sv. Misnog slavlja u trodnevnici moli se molitva 'zahvale na vjeri' apostolskim prvacima:

Molitva zahvale Svetom Petru i Pavlu

Gospodine, Sv. Oče, svemogući vječni Bože, zahvaljujemo ti što si nas, svoje grešne i nedostojne sluge nahranio tijelom i krvlju svoga Sina, Gospodina našega Isusa Krista – ne po našim zaslugama, nego po svom smilovanju. Molimo te i zaklinjemo da nam ova Kristova žrtva ne bude razlog za osudu nego spasonosna preporuka za oproštenje. Daj da nam bude na učvršćenje vjere i štit dobre volje. Nek istrijebi naše pogreške, nek nam uveća ljubav, strpljivost, poniznost, poslušnost i sve kreposti, nek nam bude obrana protiv zasjeda svih neprijatelja, vidljivih i nevidljivih, nek podari mir našim dušama i daj da po njoj čvrsto prionemo uza te i sretno postignemo konačni cilj.
Privedi nas grešnike na vječnu neizrecivu gozbu, gdje si ti sa Sinom i svojim Duhom Svetim, sa svojim apostolima Petrom i Pavlom istinito svjetlo, vječna radost i savršena sreća. Amen!