OBRNUTOG PUTA DO BOŽJEG MILOSRĐA NEMA

Korizmena obnova za naše starije i bolesne u organizaciji Samaritanaca (10. ožujka 2015.)

U današnjem Evanđelju, koje se čita na korimeni utorak u Trećoj nedjelji korizme čujemo riječi sv. Petra koje su upućene Isusu: „Gospodine, koliko puta trebam oprostiti svome bratu, je li do sedam puta? A Isus odgovori: „ Ne velim ti do sedam puta, nego sedamdeset puta sedam!“
Petru je i broj sedam neki „božanski broj“ što je skoro nedostižno, a Isusova matematika kaže: Uvijek Petre!
Ako malo bolje pogledamo Gospodnju molitvu „Očenaša“ u kojoj stoji: „….. otpusti nam Gospodine duge naše, kako i mi otpuštamo dužnicima svojim….“
Ruku na srce, čovjeku je zgodno moliti Gospodina za oproštenje, ali to se jedino može onda ako smo otpustili (oprostili) svome bratu (bližnjemu). Obrnutog puta do Božjeg milosrđa nema.

A tko može opraštati grijehe, doli Bog jedini. Bog je ljubav. Ali i bližnjemu opraštati može i čovjek, ako u sebi ima Duha ljubavi.
Zato nas Gospodin poziva da čuvamo njegovu Riječ kako bi ostali u ljubavi.
Nadalje, ako budemo imali vjere i povjerenja u Gospodina ostat ćemo u njegovoj ljubavi.
I tko bude jeo od ovoga kruha ima život u ljubavi.Tako nam je Isus uvijek izlaz iz svake patnje, boli i tjeskobe, te postaje naš Put do Oca Nebeskog.
Nakon sakramenta Ispovijedi svi smo zadobili oproštenje i ljubav. Svi smo podarili ljubav jedni drugima. Svi smo postali ljubav jedni drugima.
Zato Gospodin kaže: Ne bojte se! Takvima ću poslat Duha svoga Svetoga, koji će vas upućivati u život u kojem kao Djeca Božja zahvaljujmoOcu.
Tako čovjek ljubavi postaje i čovjek molitve.
A mi ćemo sada pristupiti oltaru i izmoliti najljepšu molitvu: Euharistijsku molitvu.