EVO ME, GOSPODINE!

Dragi Župljani u Župi Novo Selo-Balegovac i diljem svijeta u Dijaspori, priopćujem Vam vijest da je gosp. Mario Udovičić, naš župljanin,  24. rujna 2015. stupio kao kandidat za svećenika i redovnika u HRVATSKU DOMINIKANSKU PROVINCIJU sa sjedištem u Zagrebu. Šire okolnosti njegova odlaska možete čitati u Župnikovoj Preporuci.
I sami, a i Župna zajednica, dok moli za Duhovna zvanja, čestita našem kandidatu Mariju.
Bog s Tobom bio Mario na Tvom životnom odabiru da služiš Bogu i ljudima u svćeničkom i redovničkom staležu.


Novo Selo – Balegovac, 23. rujna 2015.
Broj: 85-a/15.

Predmet: Preporuka za prijem u Dominikansku zajednicu kandidata Marija Udovičića

 

PROVINCIJALAT
HRVATSKE DOMINIKANSKE PROVINCIJE

Zagreb – Kontakova 1.

 

Mnogopoštovani!

Dok pišem Preporuku za g. Marija, osjećam kao i ranije u ovakvim svećeničkim životnim prilikama radost i nadu, jer obrisi moga duhovnog zvanja kao da žive za duhovna zvanja novih pokoljenja.
Osobito mi je drago to činiti kada znam da je Kandidat izrastao u ozračju zdrave kršćanske obitelji u kojoj je duhovni život prakticiran od malih nogu kod svih članova obitelji.
Obitelj ima četvero djece, rođene od oca Mije Udovičića i Dragice r. Jagić. Mario je rođen 4.3.1993. Osmoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje završio je u općini Odžak. Trenutno je apsolvent poljoprivrednog trogodišnjeg studija na Veleučilištu u Slavonskom Brodu. Studij je pri samom završetku.
U Župnoj zajednici iskazivao je, od prvopričesničkih dana kroz ministrantsku službu a kasnije kao član župnoga zbora zajedno s ostalim članovima iz obitelji, ljubav prema praktičnom kršćanskom životu kroz euharistijsko – sakramentalno puno sudjelovanje.
Na studiju je imao kontakte s Biblijskim zajednicama pri župama u Slavonskom Brodu. Njegovo iskazivanje ljubavi prema svećeničkom pozivu očitovao je kroz posljednju godinu studija. S takvom željom obratio se i meni kao svom Župniku za savjet. U tom razgovoru usuglasili smo i njegovu volju za redovništvom. Osobno sam njegovu životnu odrednicu , nakon ukazivanja što je koja „karizma u nekom redu“, iznjedrio i opredjeljenje za Dominikansku zajednicu. Nakon toga, sam se informirao o Zajednici i potvrdio zajednički dogovor da tim putem i krene.
Preporuka uz Božji blagoslov za ovaj njegov svećenički i redovnički put, utire put mojoj radosti i nadi, kao i nadi ove Župne zajednice da će ovo duhovno zvanje zasjati jednom Kristovim svjetlom u njegovoj Crkvi.

Župnik M.Šimić